Privrednici Baden-Virtenberga dolaze u Beograd

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) 16. i 17. aprila organizuje dolazak privredne delegacije nemačke Savezne pokrajine Baden-Virtenberg, na čijem će čelu biti predsednik pokrajinske Vlade Vinfrid Krečman.

Prvog dana dvodnevne posete nemačkih privrednika Beogradu, u ponedeljak 16. aprila, u hotelu Metropol će u 15.30 sati biti održana panel diskusija o uslovima poslovanja u Srbiji, prenosi “eKapija”.

Za drugi dan, 17. april, organizatori su planirali održavanje B2B poslovnih sastanaka predstavnika domačih kompanija sa predstavnicima deset nemačkih preduzeća, najavljuje se u saopštenju AHK Srbija.

Puno kompanija iz nemačkih saveznih pokrajina, uključujući i Baden-Virtenberg, prepoznaju privredne potencijale zemalja Zapadnog Balkana kao tržište pogodno kako za uvoz, tako i za izvoz, ali i kao region pogodan za proizvodnju.

Gledano sa druge strane, Nemačka je za zemlje Zapadnog Balkana jedan od najvažnijih trgovinskih i poslovnih partnera uopšte, dodaje se u saopštenju Nemačko-srpske privredne komore.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор