Srpski privrednici zadovoljni B2B susretima u Minhenu

made-in-germany-rs-minhen-stari-grad

Nakon „biznis tu biznis“ (B2B) sastanaka održanih prošle sedmice u Minhenu, predstavnici 28 srpskih kompanija zadovoljni su poslovnim dogovorima sa nemačkim uvoznicima u oblasti mašinogradnje, prerade plastike i gume, metaloprerađivačke industrije i proizvodnje komponenata za autoindustriju.

Prema prvim informacijama pristiglim iz Delegacije nemačke privrede u Srbiji, na B2B susretu bilo je održano oko 500 sastanaka između nemačkih kompanija i firmi iz država Zapadnog Balkana, prenosi agencija „Tanjug“.

Predviđanja govore da bi svi učesnici susreta trebalo da podjednako profitiraju od nemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana. Očekuju se ozbiljni rezultati u smislu zaključivanja velikog broja novih poslova koji će pospešiti proizvodne i izvozne aktivnosti kako srpskih kompanija, tako i kompanija iz drugih balkanskih država.

Na susretu privrednika u Nemačkoj bilo je ukupno 260 učesnika. Predstavnici 96 kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana vodili su poslovne razgovore sa predstavnicima 23 kompanije iz Nemačke, a događaju je prisustvovao i veliki broj političkih zvaničnika iz zemlje domaćina i zemalja Zapadnog Balkana.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Nemačke (BMWi), a u zajedničkoj režiji Delegacije nemačke privrede u Srbiji i ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), navodi se u saopštenju Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор