Srpski dobavljači danas u Dortmundu

made-in-germany-rs-import-export

Danas će se u Dortmundu predstavnici 169 kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana, od kojih 43 iz Srbije, sastati sa nemačkim uvoznicima zainteresovanim za uspostavljanje poslovnih veza sa proizvođačima iz ovog regiona.

Kako je saopštila Nemačko-srpska privredna komora, ovakvi sastanci se organizuju u okviru projekta “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana”, čiji je cilj pronalaženje proizvodnih firmi u oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, i prerade plastike i gume, prenosi agencija „Tanjug“.

Interesovanje za ovaj događaj znatno je veće nego što je to bilo prethodne godine. Ovoga puta se za učešće prijavilo više od 400 preduzeća iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, a njih ukupno 169 je dobilo poziv na razgovor u Dortmundu, gde će ih dočekati i ugostiti predstavnici 49 nemačkih kompanija koje su spremne da sa njima otpočnu poslovnu saradnju.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana realizuje se pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ), Ministarstva za saradnju SR Nemačke, a u okviru zajedničke organizacije Nemačko-srpske privredne komore i ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.). Veliku podršku realizaciji ovog projekta u Srbiji pružila je i Privredna komora Srbije (PKS).

Ovaj projekat Nemačko-srpska privredna komora organizuje drugu godinu za redom, sa ciljem da srpskim privrednicima omogući da se predstave, uspostave nove kontakte i prošire svoje poslovanje i na tržište Nemačke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор