Za 3 meseca 69.000 krivičnih dela migranata

made-in-germany-rs-imigranti02

U prvom tromesečju ove godine, migranti u Nemačkoj su počinili ili pokušali da počine oko 69.000 krivičnih dela, navodi u svom izveštaju nemačka Kancelarija federalne kriminalističke policije (BKA).

Po pisanju agencije „Rojters“, izveštaj federalne policije mogao bi da pojača uznemirenost, posebno anti-imigrantskih grupa koje se protive liberalnoj migrantskoj politici nemačke kancelarke Angele Merkel.

Rojters navodi da je u Nemačkoj tokom protekle godine zabeležen rekordni priliv više od milion migranata, zbog čega je raširena zabrinutost oko mogućnosti najveće evropske privrede da integriše i osigura bezbednost tolikom broju doseljenika.

Među počiniocima krivičnih dela u Nemačkoj pominju se i migranti iz Srbije, a u izveštaju BKA piše da su „migranti iz severne Afrike, Gruzije i Srbije disproporcionalno zastupljeni među osumnjičenima”.

Takođe se navodi i da su „apsolutne brojke krivičnih dela koja su počinili Sirijci, Avganistanci i Iračani (tri najveće grupe azilanata u Nemačkoj) visoke, međutim, imajući u vidu broj određene grupe migranata na koje se optužbe odnose, njihovo učestvovanje u krivičnim delima je jasno disproporcionalno nisko.

U izveštaju Nemačke federalne policije navodi se i da „veliki većina migranata nije počinila nijedno krivično delo”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор