Nemačka zbog migranata zatvara granicu sa Švajcarskom?

Zvaničnici nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova najavljuju da bi ova zemlja mogla biti primorana da zatvori svoju granicu sa Švajcarskom, ukoliko se nastavi pojačan priliv ilegalnih migranata.

Po pisanju nemačkog dnevnika „Velt am Zontaga“, godinu dana nakon zatvaranja balkanske migracione rute nemački MUP je otkrio da su ilegalni migranti pronašli preko Švajcarske novi način da dođu do Nemačke.

U odnosu na prošlu godinu utrostručen je broj ilegalnih prelazaka u Švajcarsku, u koju migranti stižu iz Italije, prenosi agencija „Srna“.

Izvori iz nemačkog MUP-a navode da je u januaru i februaru otkriveno 1.350 ilegalnih prelazaka iz Švajcarske, što predstavlja veliki porast u odnosu na 402 ilegalna prelaska u prva dva meseca 2016. godine. Prilivom migranata najteže je pogođena nemačka pokrajina Baden-Vurtemberg, koja se graniči upravo sa Švajcarskom.

– Vlasti bi mogle biti primorane da zatvore granicu sa Švajcarskom u slučaju nastavka priliva migranata. Još uvek kontrolišemo tu granicu, ali ukoliko se pogorša situacija na italijansko-švajcarskoj granici, a potom i na švajcarsko-nemačkoj, onda ćemo morati da reagujemo – izjavio je pokrajinski ministar unutrašnjih poslova Tomas Štrobl.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор