Nemačku napušta 100.000 migranata?

made-in-germany-rs-imigranti02

Nemačka očekuje da će do kraja ove godine njenu teritoriju napustiti čak 100.000 migranata i potencijalnih azilanata koji nemaju propisana dokumenta.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer kaže da je toliki broj izbeglica koje treba da odu iz zemlje, zaista visok, ali smatra da je nedovoljan, s obzirom da je u toku prošle godine u Nemačku pristigao rekordan broj migranata i izbeglica, prenosi agencija „Frans pres“.

– Ukoliko se nastave sadašnje tendencije, dostići ćemo ukupno između 90.000 i 100.000 deportacija i dobrovoljnih povrataka. To je dobro, ali ne i dovoljno dobro. Zato Nemačka mora da nastavi sa radom kako bi obezbedila da oni koji moraju da napuste zemlju to zaista i urade – rekao je nemački ministar novinarima.

U skladu sa vladinim programima, od januara do aprila ove godine oko 20.000 stranih državljana bez dozvole za boravak u Nemačkoj, vratilo se dobrovoljno u zemlje iz kojih potiču.

Nemačka je iskazala nameru da ubrza povratak migranata iz Azije i Afrike, kojima nije odobren azil, podseća francuska agencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор