Nemački Pakor zatvara fabriku i napušta Zrenjanin

Nakon 11 godina uspešnog poslovanja u Zrenjaninu, Upravni odbor nemačke grupacije „Pakor“ je odlučio da u novembru zatvori svoju fabriku u ovom gradu, zbog čega će posao izgubiti 90 radnika.

U odgovoru za list „Zrenjanin“, predstavnici kompanije u čijem sastavu se nalazi 21 firma u Evropi, navode da Pakor trenutno razvija novu strategiju u cilju novog pozicioniranja.i kompletne preorijentacije na reciklažne materijale do 2023. godine. Krajem ove i početkom naredne godine Pakor će zatvoriti tri fabrike: u Zrenjaninu, Najkerku u Holadniji i Sofiji u Bugarska, dok će brigu o njihovim kupcima preuzeti druge fabrike.

– Objedinjavanjem postojećih kompetencija, planskim jačanjem prodaje, osvajanjem segmenata koji ostvaruju brzi rast i sveobuhvatnim programom optimizacije pod nazivom „step ap” želimo da postanemo lider u sektoru ambalaže – objašnjava Andreas Šite, generalni direktor grupacije.

List Zrenjanin je još pre dve godine pisao o uspehu ove fabrike, koja je svake godine beležila rast proizvodnje, pa nije jasno zbog čega je doneta odluka o likvidaciji. Sa radom su počeli 2007. godine, sa par mašina i nekoliko radnika, da bi do danas broj zaposlenih porastao na 90. Prvo su proizvodili ambalažu za kompaniju „Dijamant“, a zatim i za druge najveće mlekare u Srbiji i regionu. Prema rečima predstavnika menadžmenta, firma bi trebalo da sprovede program tehnoloških viškova u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор