Zemlje G7 okreću glavu od klimatskih promena

Ministri energetike Grupe 7 (G7) ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta nisu potpisali deklaraciju o borbi protiv klimatskih promena, jer je administraciji predsednika SAD Donalda Trampa potrebno dodatno vreme za rad na sopstvenoj klimatskoj politici, izjavio je Karlo Kalenda, italijanski ministar za ekonomski razvoj.

– Sjedinjene Američke Države su u procesu revidiranja mnogih svojih mera, uključujući i reviziju mera koje se odnose na klimatske promene i sporazum iz Pariza – izjavio je Kalenda na marginama sastanka u Rimu, a prenosi agencija „Rojters“.

Na samitu u italijanskom gradu Luka, danas su se ministrima spoljnih poslova grupe G7 pridružili i šefovi diplomatija nekoliko bliskoistočnih zemalja u pokušaju usaglašavanja stavova oko zajedničke pozicije prema ratu u Siriji, prenosi agencija „Tanjug“.

Na samit G7 ministri Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana i Katara doputovali su samo nekoliko sati pre nego što će američkih državni sekretar Reks Tilerson poći u prvu posetu Moskvi, kako bi ubedio Ruse da uskrate podršku sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор