Srpski privrednici u poslovnoj poseti Berlinu

nemacka i srpska zastava

Predstavnici nekoliko srpskih kompanija nedavno su posetili berlinske kompanije i institucije, kako bi ojačali dosadašnju poslovnu saradnju, razmenili i usavršili iskustva, ali i uspostavili nove poslovne kontakte.

Pored organizovanja studijskog putovanja, Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) je u Nemačkoj organizovala i informativni skup na kome su srpski privrednici vodili individualne razgovore sa nemačkim privrednicima, kao i posete nemačkim kompanijama iz sfere prerade biomase i proizvodnje biogasa, navodi se u saopštenju AHK Srbija.

Projekt-menadžer AHK Srbije Stevan Đurić bio je na čelu srpske privredne delegacije sastavljene od predstavnika firmi „Elektromontaža“ iz Kraljeva, „GGE Esco“, „Infoterm iz Niša, „JKP Grejanje“ iz Pančeva, „JKP Subotička toplana“, „MACS Energy&Water“ i „WIG“ iz Beograda.

– Zadovoljstvo nam je da pod pokroviteljstvom nemačkog Ministarstva za ekonomiju i energiju realizujemo ovakve inicijative, a ovo je samo jedan u nizu takvih projekata. Cilj ove posete je da se domaćim kompanijama približi nova tehnologija i “know-how”, koji nisu prisutni na srpskom tržištu, kao i da se probudi interes nemačkih kompanija za srpsko tržište – istakao je Đurić, a prenosi agencija „Tanjug“.

Nikola Kepčija iz Elektromontaže kaže da je tokom posete Berlinu stekao uvid u nekoliko biogasnih postrojenja koje kao imputni materijal koriste različite tipove materijala. On je rekao kako se nada da će u narednim godinama ta tehnologija i u Srbiji zaživeti u ozbiljnijem obimu.

AHK Srbija je studijsko putovanje srpske delegacije na temu “Biomasa i biogas u Srbiji” organizovala pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke, a u partnerstvu sa nemačkom kompanijom „Eclareon“, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор