„Argus Tours“ izbačen iz YUTE

made-in-germany-rs-egipat-piramida

Srpska Nacionalna asocijacija turističkih agencija (YUTA) isključila je turističku agenciju „Argus Tours“ iz članstva zbog “neprimerenog i nekorektnog istupanja o Nacionalnoj asocijaciji u javnosti”.

Ovo je izjavio direktor te asocijacije Aleksandar Seničić na konferenciji za novinare. Pri tom je naveo da je turistička agencija „Argus Tours“ isključena iz članstva na pre dva dana održanoj sednici Upravnog odbora ove turističke asocijacije, prenose agencije.

Po njegovim rečima, ove godine je 25 novih turističkih agencija primljeno u YUTA asocijaciju, dok je osim agencije „Argus Tours“, isključena i agencija „Tomasturs“.

Dnevni list „Danas“ prenosi da ovakav potez predstavlja samo nastavak priče koja se tiče agencije „Argus Tours“, države Srbije i gotovo 30.000 putnika koji su ostali bez svojih aranžmana, jer strani turoperateri sa kojima ova agencija sarađuje, nisu dobili dozvole za čarter letove za Tursku i Egipat.

Međutim, na pitanje ovog beogradskog lista da li ovo izbacivanje, kao i neizdavanje dozvole čarter kompanijama, predstavlja na neki način kažnjavanje agencije „Argus Tours“ jer je odbila da potpiše ugovor sa domaćim avioprevoznikom „Air Serbia“, Seničić tvrdi da razlog nije taj.

– Još prošlog decembra 18 od 20 agencija potpisalo je ugovore sa „Air Serbia“. Nama je jasno da domaći avio-prevoznik ima problema sa flotom, ali on je naš strateški partner i mi verujemo da će učiniti sve da se to popravi – objasnio je Seničić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор