Nemačka berza ide ka integraciji kriptovaluta

Dojče berza (DB) ozbiljno ispituje načine i mehanizme za integraciju kriptovaluta, navodi se u saopštenju nemačkog deoničara i organizatora tržišta hartija od vrednosti, a prenosi agencija “Blumberg.

Ovakvim najavama DB pravi napredak u odnosu na prethodne primedbe iz marta meseca, kada je šef korisničke službe, proizvoda i tržišta Džefri Tesler ukazivao na nestabilnost bitkoina, zbog čega berza u to vreme nije ni razmatrala ulazak u bilo koje tržište povezano sa digitalnim valutama.

Obraćajući se učesnicima prošlonedeljnog stručnog skupa, Tesler je objasnio da je kompanija trenutno zauzeta “razumevanjem” tehnologije koja se nalazi iza bitkoina, pre nego što odluči da “krene napred” sa njenim uvođenjem.

– Pre nego što krenemo napred sa bilo čim poput bitkoina, želimo da budemo sigurni da razumemo osnovu transakcija, koja nije baš najlakša stvar za uraditi. Duboko smo u poslu sa tim – rekao je tom prilikom Tesler.

Iako nije pominjao zainteresovanost, niti bilo kakve planove koji se tiču specifičnih bitkoin proizvoda, Tesler je priznao da DB “nije bila u istoj fazi” kao njeni američki rivali CBOE i CME, koji su u decembru prošle godine pokrenuli bitkoin fjučerse. Iz takve izjave bi se moglo zaključiti da bi se i Dojče berza u budućnosti verovatno fokusirala na slične proizvode.

– Želimo da razumemo volatilnost, kao i da osiguramo da klijenti i regulatori budu usklađeni – dodao je Tesler, a prenosi „cointelegraph“.

Dojče berza je u martu ove godine već učestvovala u blokčein eksperimentima u partnerstvu sa firmom za upravljanje likvidnošću „HQLAx“, sa kojom je planirala razvijanje blokčein platforme za pozajmicu hartija od vrednosti, bazirane na R3 Corda platformi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор