Nemačka berza ulaže u nove tehnologije 270 mil €

Nemačka berza (Deutsche Börse) najavljuje da će, u skladu sa korporativnom strategijom za 2020. godinu, investirati 270 miliona eura u nove tehnologije, uključujući tu i blokčein, prenosi “cointelegraph”.

U plan potrošnje Nemačke berze, inače devete najveće na svetu, uključeno je i 350 otkaza na pozicijama big data analize, cloud, računarstva, robotike i veštačke inteligencije. Najavljeno je i stvaranje nekoliko stotina novih radnih mesta u ovim sektorima u budućnosti.

Kada je u pitanju blokčein razvoj, Nemačka berza trenutno ispituje na koji način ova tehnologija može da „kreira nove linije poslovanja i odgovarajući profit“.

– Nemačka berza se na najbolji mogući način priprema za budućnost i dalji rast. Još više ćemo se fokusirati na stalabilnost našeg poslovnog modela i na poboljšanje naših operativnih procesa – rekao je Teodor Veimer, izvršni direktor Nemačke berze.

Berza je krajem marta saopštila da će u saradnji sa firmom “HQLAx” uvesti vodeću platformu za hartije od vrednosti zasnovanu na blokčein tehnologiji, odnosno na Corda blokčein platformi konzorcijuma R3. Kako su objasnili, zbog bitkoinove (BTC) volatilnosti, u implementaciji platforme berza neće sarađivati sa kompanijama koje se bave kriptovalutama.

Međutim, iz berze su pre nedelju dana saopštili da su „duboko u analizama“ i proučavanjima mogućnosti integracija sa kriptovalutama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор