„Bain Capital” i “Cinven“ preuzimaju „Stadu“ i „Hemofarm“

Odlični rezultati poslovanja nemačke farmaceutske grupacije „Stada“, a u okviru nje i srpskog „Hemofarma“, omogućili su postizanje dogovora sa dva privatna investiciona fonda, „Bain Capital” i “Cinven“, o preuzimanju za 5,318 milijardi eura.

Prateći globalni trend ukrupnjavanja kapitala, Stada je, kao jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u svetu, odabrala put novog rasta kroz saradnju sa jednim od najuglednijih strateških partnera za razvoj, sa težnjom jačanja pozicije na postojećim tržištima i osvajanja novih na svim kontinentima, navodi kompanija.

U saopštenju se podseća da je Stada nedavno obeležila deceniju uspešnog poslovanja u Srbiji, i da su investicije, veće od 200 miliona eura, dovele Hemofarm do nivoa regionalnog lidera i prerastanja u regionalni centar za Jugoistočnu Evropu.

„Postignuti dogovor je najbolji i u smislu zaštite budućnosti Stade i njenih zaposlenih, a ambiciozni planovi za dalji razvoj kompanije predstavljaju novu mogućnost i za rast srpskog Hemofarma“, ističe se u saopštenju i najavljuje da će vodeći menadžeri Stade razgovarati sa zaposlenima u Vršcu o novom modelu poslovanja i daljim mogućnostima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор