Nemački HDT u martu zapošljava Svilajnčane

Nemačka kompanija HDT, koja je u sastavu Beha Grupe, najavljuje da će gradnja fabriike u svilanačkoj Slobodnoj zoni biti završena u aprilu, a da će konkurs za zapošljavanje prvih radnika biti već u martu.

Nemački investitor je krajem septembra prošle godine potpisao ugovor sa Opštinom Svilajnac o kupovini zemljišta površine jednog hektara i tu trenutno gradi fabriku za proizvodnju elektronskih mernih instrumenata, površine preko 2.000 kvadratnih metara.

Beha je porodična kompanija sa dugom poslovnom tradicijom u oblasti elektronike, a fabriku u Svilajncu je počela da gradi krajem novembra prošle godine. Kada u aprilu fabrika počne sa radom, u njoj će posla biti za preko 100 radnika, a proizvodni program će biti u potpunosti izvozno orijentisan.

Kompanija HDT samo je jedan od investitora koji će od ove godine početi da posluju u Opštini Svilajnac. Prema rečima predsednika Opštine, Predraga Milanovića, u ovom gradu će početkom marta biti organizovan sajam zapošljavanja na kojem će nove kompanije ponuditi posao nezaposlenim Svilajnčanima, ali i žiteljima okolnih mesta.

– Želim da pozovem naše sugrađane da na sajmu zapošljavanja početkom marta konkurišu za posao u novoj kompaniji. Beha će biti jedan od poslodavaca koji će zapošljavati, ne samo Svilajnčane već i stanovnike okolnih opština – rekao je Milanović i dodao da je dinamika razvoja Svilajnca podigla i male lokalne firme koje su se zbog obima posla širile i sada su postale sposobne da rade za strane investitore i upošljavaju dodatne radnike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор