Nemačka Beha gradi u Svilajncu fabriku mernih uređaja

Nemačka kompanija HDT, koja je deo Beha grupacije, dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju fabrike elektronskih mernih uređaja u Svilajncu, a direktoru grupacije Larsu Behi dozvolu je uručio predsednik te opštine Predrag Milanović.

U pitanju je zemljište u slobodnoj zoni, površine jednog hektara, na kojem će biti izgrađena fabrika nemačkog investitora. U kompaniji kažu da je investicija vredna milion eura i najavljuju da će izgradnja početi naredne sedmice, da će fabrika imati preko 2.000 kvadratnih metara radnog prostora, da će sa proizvodnjom početi 1. aprila idiće godine, kao i da će u njoj biti zaposlieno 100 radnika.

– Beha Grup je novi strani investitor iz oblasti elektronike koji je došao u svilajnačku slobodnu zonu, gde svoju fabriku ima i japanski Panasonik, a to govori da smo bili na pravom putu kada smo odlučili da je osnujemo i kada smo otvrili nove smerove u Srednjoj školi i primenili sistem dalnog obrazovanja – rekao je MIlanović i poručio da je opštinska administracija spremila svu dokumentaciju i da izgradnja može početi.

Kako je rekao Lars Beha, u pitanju je porodična kompanija koja se više od 50 godina bavi proizvodnjom elektronskih mernih instrumenata. Izvozno je orijentisana, a njihovi klijenti su poznate kompanije iz zapadne Evrope, SAD, Japana i Kine.

– Imamo fabrike u Nemačkoj i Kini i razvojni centar u Beogradu koji odlično funkcioniše već 10 godina. Za Svilajnac smo se odlučili u konkurenciji više opština, jer je opštinsko rukovodstvo ovde veoma kooperativno i ažurno – izjavio je Beha.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор