Nemački „A 2000“ gradi fabriku u Svilajncu

Nemačka firma za proizvodnju štampanih elektronskih ploča „A 2000“ iz grada Frizenhajma kupila je u Svilajncu hektar zemljišta u Novoj industrijskoj zoni, na kojem će graditi fabriku površine 1.000 kvadratnih metara.

Fabrika bi trebalo da počne sa proizvodnjom u julu iduće godine i u njoj će biti zaposleno 100 radnika, a ugovor o kupovini zamljišne parcele na kojoj će se ona graditi potpisali su predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor i suvlasnik nemačkog preduzeća Tomas Miler.

– Među investotorima koji posluju u našem gradu dominiraju kompanije iz Nemačke, uglavnom iz sveta elektronike. Ove godine je napravljen veliki iskorak u privrednom razvoju Svilajnca i dovođenju novog investitora koji će iduće godine u našu opštinu uložiti preko milijardu dinara. Izgradnja Fabrike „A 2000“ će početi u martu, sa izvođačem radova je potpisan ugovor i u julu treba da počne proizvodnja – rekao je Milanović i podsetio da je nedavno i nemačka kompanija HDT tu kupila zemljište za gradnju fabrike.

Izrazivši zadovoljstvo zbog saradnje sa opštinom Svilajnac, Miler je istakao da su u kompaniji razmatrali razne lokacije za izgradnju fabrike, ali da je spisak kriterijuma odlučio gde će poslovati, prenosi agencija Tanjug.

– Svilajnac se vrlo brzo istakao kao pozitivan grad koji u potpunosti ispunjava naše kriterijume, a ono što je izuzetno važno je to što se u ovom gradu već obrazuje stručni kadar potreban za proizvodnju – objasnio je Miler.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор