Dve nove nemačke fabrike u Svilajncu

U Svilajncu se trenutno završava izgradnja dve fabrike nemačkih investitora: “HDT”, koji se bavi elektronikom, i “A2000”, koji proizvodi štampane elektonske ploče, i u njima će biti zaposleno ukupno 200 visoko obrazovanih tehnoloških radnika.

– HDT je krajem prošle godine potpisao sa opštinom ugovor o kupovini zemljišta u Slobodnoj zoni gde sada završava izgradnju fabrike od 2.000 kvadrata, u kojoj će ovog leta zaposliti 100 radnika. U drugoj Industrijskoj zoni, na parceli od jednog hektara, i kompanija A2000 završava svoj proizvodni pogon od preko 1.000 kvadrata, u kom će takođe biti zaposleno 100 radnika, a proizvodnja početi u drugoj polovini ove godine – najavio je predsednik Opštine Predrag Milanović.

U ovom gradu svoje fabrike već imaju renomirane svetske kompanije kao što su Panasonik, Ariston i Vošloh – Šwabe, a uskoro će im se pridružiti i švajcarski Regent. Prema oceni Milanovića, Svilajnac je sa ovim brendovima pokazao da je spreman i sposoban za velike projekte i ozbiljne investitore.

– Tokom trajanja vanrednog stanja u Srbiji ni jedan investitor iz Svilajnca nije otpuštao svoje radnike niti je prestajao sa proizvodnjom, što pokazuje da privreda Svilajnca ima čvrste temelje – poručio je Milanović, a prenosi agencija Tanjug.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор