Vlasotince daje Gruneru zemljište za izgradnju nove fabrike

Komisija za kontrolu državne pomoći dozvolila je Opštini Vlasotince da bez naknade otuđi plac vredan 10,3 miliona dinara i dodeli ga nemačkom investitoru, kompaniji Gruner Serbian, koji će tu izgraditi novu fabriku i na neodređeno vreme zaposli 200 radnika.

U skladu sa odlukom, kompanija Gruner Serbian sa sedištem u Vlasotincu dobiće za svoju investiciju, vrednu 1,5 miliona eura, subvenciju od ove opštine u vidu besplatnog placa površine 8.186 kvadratnih metara. Odluci o državnoj pomoći prethodili su predlog Vlade Srbije, elaborat o opravdanosti, biznis plan i saglasnost opštine, a u cilju regionalnog razvoja Vlasotinca.

Nemačka kompanija će za dobijenu zemljišnu parcelu položiti bankarsku garanciju u trajanju od pet godina na iznos od 10,3 miliona dinara, koliko po proceni Poreske uprave i iznosi njena vrednost. Na tom zemljištu Gruner planira da izgradi još jedan fabrički pogon za proizvodnju metalnih delova opreme za distribuciju i upravljanje električnom energijom, prenosi agencija Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju, nemački Gruner je jedan od svetskih lidera u proizvodnji električnih releja, a u Srbiji je tokom četiri investiciona ciklusa uložio 12,5 miliona eura i otvorio ukupno 530 radnih mesta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор