Dojče Ban zapošljava 24.000 novih radnika i treba mu još toliko

Nemačka železnica Dojče Ban će do kraja ove godine zaposliti 24.000 novih radnika, a u narednoj planira da zaposli još toliko, saopštili su Minhenu menadžer osoblja ove kompanije Martin Seiler i savezni ministar saobraćaja Andreas Scheuer.

Nemački železnički operater trenutno zapošljava oko 200.000 ljudi u celoj zemlji, ali će mnogi od njih iduće godine otići u penziju, zbog čega kompanija već sada traži nove radnike, a posebno mašinovođe, dispečere, železničare, IT stručnjake i električare, javlja sajt poslovni.hr.

Nemačke privatne železničke firme suočile su se tokom protekle sezone letnjih odmora sa velikim problemom usled manjka mašinovođa. U Dojče Banu se trude da ovaj problem izbegnu na svaki način, te će do kraja ove godine zaposliti ukupno 2.000 novih vozača i dispečera.

Pored toga, od trenutno ukupno zaposlenih 200.000 radnika Dojče Bana, gotovo polovina će morati da bude zamenjena u nekoliko narednih godina, a zbog novih ulaganja koja su u planu kompanija će otvoriti i još novih radnih pozicija.

Srbi koji rade i žive u Nemačkoj mogu da zarade i do 4.000 eura mesečno, a najveći trošak im predstavlja stanarina. Nedavno je i Austrija objavila spisak deficitarnih poslova za 2020. godinu, u kojem je pobrojano 54 profila deficitarnih na tržištu rada, među kojima su najtraženiji školovane negovateljice, kuvari, mašinovođe, zidari, stolari…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор