Koji su polovnjaci do 5.000 eura najpouzdaniji Nemcima

Na osnovu godišnjeg izveštaja nemačke Asocijacije tehničkih pregleda (TÜV), poznati nemački časopis Auto Bild je izabrao najpouzdanije polovne automobile u kategorijama od 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 i 10-11 godina starosti, u vrednosti do 5.000 eura.

Volkswagen Golf Plus je neprikosnoven u tri kategorije najstarijih modela, a budući da se smatra „penzionerskim“ automobilom, njegova popularnost ne treba da čudi. Ovaj model nema izraženih mana i vrlo je prisutan na tržištu polovnjaka, te je izbor više nego solidan. Cene Golfa sa višim krovom kreću se od 1.800 eura za nešto starije primerke sa većom kilometražom.

U grupi starijih vozila preporučuje se još i Ford Fusion koji nudi dosta prostora uz dugotrajnost, a može da se kupi već od 1.000 eura. Uprkos većoj kilometraži i nešto skupljem održavanju, Audi A3 starosti 8-9 godina takođe je vrlo dobar izbor, s obzirom na kvalitet izrade i pouzdanost. Od starijih modela Auto Bild preporučuje i VW Golf IV, koji u Nemačkoj može da se nađe po ceni od 3.800 eura pa naviše.

U klasi gradskih automobila starosti 6-7 godina, najpouzdanija je Mazda 2, sa cenom od 2.200 eura, a što se tiče vozila 4-5 godina starosti, tu prednjači Suzuki SX4, sa 4×4 pogonom i cenom od 3.100 eura. Za sve one sa ograničenijim budžetom pravi izbor je Pežo 308, koji se redovno održavan može naći za 2.500 eura, ali ukoliko možete da izdvojite do 4.500 eura, a potreban vam je porodični automobil jeftin za održavanje, onda je najbolja opcija Opel Meriva.

Svima onima koji nemaju poverenja u vozila kojima je istekla garancija, te traže 2-3 godine staro vozilo sa cenom od 4.000 do 5.000 eura, Auto Bild pre svega savetuje kupovinu Toyote Yaris i VW Pola, koji odlično drže cenu i nakon nekoliko godina korišćenja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор