U Nemačkoj električni Golf jeftiniji od klasičnog!

Sa početnom cenom od oko 32.000 eura, Volkswagenov električni Golf 7 sa 136 KS trenutno se u Nemačkoj može nabaviti, uz razne bonuse i državne subvencije, za manje od 21.000 eura, što je jeftiniji od klasičnog modela.

Naime, početna cena osnovne verzije klasičnog Golfa sa 1,0-litarskim trocilindarskim TSI turbo-benzinskim motorom sa 115 KS košta 21.685 eura, što je nešto malo skuplje u odnosu na cenu električne verzije, prenosi b92.

Cena e-Golfa dramatično je pala prvenstveno zbog nedavne promocije novog Folksvagenovog električnog hečbeka ID.3, čija će isporuka krenuti 2020. godine, sa početnom cenom nižom od 30.000 eura za verziju sa autonomijom vožnje od 330 do 550 kilometara.

Drugi razlog za pad cene električnog Golfa bio bi dolazak nove, osme generacije ovog automobila, koja će biti promovisana krajem ovog meseca. S obzirom na ovakve okolnosti, sada je idealan trenutak da svi oni koji su u mogućnosti povoljno kupe električni Golf 7, uz napomenu da autonomija vožnje ovog modela iznosi najviše 233 kilometra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор