Prvi električni Seat na platformi Volkswagena

Na sajmu u Ženevi sledeće nedelje španski proizvođač vozila Seat će predstaviti svoj prvi, još uvek neimenovani, električni automobil, koji je poput Volkswagenovog ID hečbeka, baziran na novoj MEB platformi.

Iz kompanije najavljuju da će autonomija ovog električnog automobila biti oko 500 kilometara, što je približno onome što najavljuju iz Folksvagena i Škode za svoje električne modele. Novi Seat bi trebalo da bude viši od VW ID hečbeka, ali i niži od Škodinog EV SUV-a, što sugeriše da će se voziti kao krosover.

Istu ovu platformu koristiće i Škoda za svoj prvi električni SUV koji je inspiraciju našao u Vision E konceptu. Direktor Seata Luka de Meo ističe da to što je njegov brend drugi koji koristi MEB platformu znak pozicije španskog brenda unutar VW grupacije.

– U prethodnih pet ili šest godina smo pokazali da sa pravim sastojcima možemo odlično da kuvamo. Pogledajte samo uspeh Leona – rekao je De Meo.

Po rečima direktora dizajna u Seatu, Alehandra Mesanera, finalni dizajn električnog automobila je 97 procenata završen.

Inače, Seat već uveliko sprema novu generaciju Leona, za čiji dizajn ističu da je “odvažan korak” koji će predvoditi novu generaciju automobila španskog proizvođača.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор