Novi električni Golf košta koliko i stari

Novi „Folksvagenov“ električni Golf košta 28.995 američkih dolara, ali se, uz razne subvencije i potrošačke stimulanse, može nabaviti za svega 4.495 dolara, odnosno za oko 3.800 eura.

U Americi kupovinu električnog automobila jeftinijeg od 30.000 dolara federalna vlada podstiče sa 7.500 dolara poreskih olakšica i 2.500 dolara poreskog rabata, a na to dolazi i trgovački popust od 7.000 dolara zbog modelske godine vozila (2017).

Ukoliko je kupac niskih primanja, a istovremeno je i klijent kompanije za distribuciju električne energije „Sonoma klin pauer“ (Sonoma Clean Power), krajnja cena novog električnog Golfa se može spustiti na čak 4.495 dolara, prenosi „tportal“.

Ukidanje državnih podsticaja za kupovinu električnih automobila uticalo bi pogubno na proizvođače. Nedavno ukidanje tržišnih subvencija u Danskoj i Hongkongu dovelo je do drastičnog pada prodaje električnih vozila američke kompanije „Tesla Motors“.

Srećom po Teslu i ostale proizvođače automobila na električnu energiju, Sjedinjene Američke Države još uvek u širokom obimu podstiču kupovinu e-vozila novcem svojih poreskih obveznika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор