Nemcima je najpouzdanija Kia

Istraživanje „J.D. Power“ za 2017. godinu o pouzdanosti 71 modela 24 različita proizvođača automobila, kojom je bilo obuhvaćeno oko 14.000 vlasnika vozila u Nemačkoj, starosti između 1-3 godine, pokazuje da je korejska „Kia“ prva po kvalitetu i pouzdanosti.

Kia je dobila priznanje za “najbolji automobilski brend”, sa najmanje registrovanih problema od svih automobilskih marki. Od 24 ocenjena auto-brenda, Kia je jedina je koja je imala manje od 100 bodova (manji broj bodova znači manji broj problema) i značajno je ispod proseka od 151 boda.

U ovoj studiji Kia je ocenjena sa 99 bodova, na drugom mestu se našao još jedan korejski brend „Hyundai“ sa 105 bodova, dok je treća japanska „Toyota“ sa 109 bodova, prenosi „B92“.

Među modelima marke Kia posebno se izdvojio „Sportage“, evropski bestseler korejskog proizvođača, koji se dokazao ne samo pobedom u svojoj klasi, već i među svim drugim modelima. Sa samo 77 problema na 100 vozila, ovaj model je osvojio ukupno 2. mesto u konkurenciji 71 ispitanog modela ponuđenog na tržištu Nemačke.

Ovaj model Kie već se dokazao i 2016. godine na testu izdržljivosti na 100.000 km, koji su organizovali nemački magazini „Auto Bild“ i „Auto Motor und Sport“. Ove testove Sportage je prošao bez ikakvog kvara i zabeležio najbolji rezultat u svojoj klasi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор