Hemofarm fondacija stipendira novu grupu studenata

Na svečanosti tradicionalno organizovanoj na kraju godine, Hemofarm fondacija je najboljim studentima državnih fakulteta dodelila ugovore o stipendiranju u 2019/2020. godini, istovremeno se oprostivši od prethodne generacije svojih stipendista.

Program stipendiranja Hemofarm fondacija sprovodi već 26 godina, tokom kojih je podržala više od 3.400 studenata, a mnogima od njih i omogućila prvo zaposlenje. Kako je ovom prilikom istakao generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger, stipendisti nisu samo ambasadori kompanije i njene humanitarne fondacije, već i struke koju predstavljaju.

– Oni su među najboljima u svojim generacijama i čast nam je da možemo da im pomognemo u trenutku kada je podrška često najvažnija, a to je tokom studentskih dana. Bez sumnje, oni će izrasti u sjajne stručnjake i nadam se da će svoje karijere nastaviti da grade u Srbiji – poručio je Zeliger, a prenosi agencija Tanjug.

Osim finansijske pomoći, stipendisti Hemofarma će u okviru „Mentorskog programa“ imati priliku i da sarađuju sa stručnjacima iz različitih oblasti, kao i da tokom višemesečnog rada sa menadžerima Hemofarma dopune svoja znanja. Hemofarm fondacija će stipendiste podržati i kroz program stručne prakse, osmišljen u saradnji sa drugim institucijama, koji će stipendistima omogućiti sticanje praktičnih znanja i početnog radnog iskustva u Srbiji i Nemačkoj, što je neophodan uslov potreban kada nakon školovanja budu tražili posao.

– Veliki broj naših stipendista je svoje prvo zaposlenje našao upravo u Hemofarmu, a neki od njih tu rade i decenijama kasnije. Tokom tog perioda su i značajno napredovali, pa sada kao direktori i viši menadžeri imaju ulogu mentora sadašnjim stipendistima, što znači da mladima dajemo šansu da uče od najboljih – rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор