Lidl u Srbiji ubrzano obučava radnike

Nemački maloprodajni trgovinski lanac „Lidl“ intenzivno sprovodi obuku svojih zaposlenih koji će širom Srbije raditi u supermarketima za koje su iz kompanije najavili da će istovremeno biti pušteni u rad u oktobru ove godine.

U kragujevačkom Lidlu je trenutno na obuci 90 radnika, od kojih je oko 40 iz Jagodine, a ostali iz drugih gradova. Ovakva obuka trenutno je u toku i u Užicu i Boru. Jedan od Jagodinaca koji su na obuci je objasnio da su radnici 1. septembra potpisali ugovore o zaposlenju, da je obuka intenzivna, a Lidl veoma korektan kao poslodavac.

– Plaćeni su nam putni troškovi, dnevnice, a jedan deo polaznika je o trošku kompanije smešten u hotelu u Kragujevcu. Sve nas interesuje, a niko ne spominje, kada će Lidl u Jagodini početi sa radom. Bilo je najava da će to biti narednog meseca, ali neki polaznici obuke iz Jagodine kažu da im je smeštaj u kragujevačkom hotelu ugovoren do polovine novembra – priča ovaj Jagodinac, a prenosi agencija „Tanjug“.

Građevinske radove na objektu supermarketa Lidla u Jagodini radnici “Tehnogradnje” iz Kruševca su završili 1. septembra, kako je i bilo definisano ugovorom. Završen je, asfaltiran i obeležen parking, postavljena je rasveta, veštačka trava…

Inače, Lidl je, nakon pauze duže od godinu dana, ubrzano u martu nastavio izgradnju supermarketa u Jagodini i do sada ga je potpuno završio. Grad Jagodina je kompletno infrastrukturno opremila ovu lokaciju na prostoru od 40 ari, u Ulici kneza Milete, uz međunarodnu železničku prugu Beograd – Niš na Koridoru 10.

Iz Lidla su ranije najavili da je u supermarketu u Jagodini planirano zapošljavanje više od 40 radnika, a u međuvremenu, nemačka kompanija je započela gradnju još jednog svog supermarketa i u Paraćinu, veličine 2.550 kvadratnih metara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор