Lidl spreman da zaposli 1.000 radnika

Nemački trgovinski lanac “Lidl” se sprema da istovremeno u više srpskih gradova otvori svoje maloprodajne objekte i najavljuje da će u martu objaviti konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

– Sa otvaranjem prodavnica Lidla tržište Srbije će dobiti prvi savremeni diskontni lanac. U toku su temeljne pripreme u svim segmentima poslovanja i deo toga je i zapošljavanje novih radnika. Trenutno je otvoren konkurs za rad u našem Logističkom centru u Novoj Pazovi, mada nas najmasovniji talas zapošljavanja očekuje u martu, kada ćemo objaviti konkurs za 1.000 prodavaca u maloprodaji u velikom broju gradova širom zemlje – objasnila je Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji.

Lidl je do sada u Srbiji zaposlio više od 400 ljudi, uglavnom na menadžerskim pozicijama, a tu su i IT stručnjaci, marketing eksperti, nabavljači i administrativci. U kompaniji očekuju motivisane kandidate koji sa kompanijom dele iste vrednosti kao što su efikasnost, dinamičnost, srdačnost, sigurnost i pravednost.

– Ove vrednosti karakterišu i naš proces selekcije kandidata. On je jednostavan, efikasan i transparentan. Kandidatima dajemo povratnu informaciju i nudimo im dobru radnu atmosferu u stabilnoj internacionalnoj kompaniji. Imajući u vidu iskustvo na više od 30 tržišta na kojima poslujemo, našim radnicima nudimo konkurentne uslove i jedinstven pristup u pogledu obuke, benefita i okruženja – istakla je Petrovićeva.

Po njenim rečima, namera Lidla je da kupcima u Srbiji ponudi najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu je nemački trgovinski lanac dobro poznat svuda u svetu.

– Za to su neophodne temeljne pripreme, od odabira prave lokacije, izgradnje prodavnica i pripreme logističkog centra, do odabira asortimana i snabdevanja prodavnica robom. To je kompleksan zadatak u kome je potrebno uskladiti veliki broj procesa, a da bismo to što bolje uradili, većina naših zaposlenih je prošla višemesečnu obuku u inostranstvu – dodala je Petrovićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор