Nemački voz sa kancelarijama i fitnesom

Nemačka železnica „Deutsche Bahn“ (DB) se na sajmu „InnoTrans 2018“, održanom prošle sedmice u Berlinu, predstavila sa novim digitalnim rešenjima baziranim na najsavremenijim tehnologijama, uključujući veštačku inteligenciju, blockchain, virtuelnu stvarnost i 3D štampače.

Razvoj i korišćenje digitalnih tehnologija bila je centralna tema izložbene postavke Dojče bana, koji se pod motom “Pokretna mobilnost: sledeći nivo”, fokusirao na nova rešenja dizajnirana da zadovolje stalno rastuću potrebu za mobilnošću savremenog čoveka i izazove kao što su hronični nedostatak parking mesta u urbanim područjima, kontinuirano povećanje obima putničkog saobraćaja, zagađenje i sprečavanje klimatskih promena.

Kompanija je na Sajmu predstavila i program Digitalne železnice za Nemačku, čiji je cilj unapređenje kapaciteta nemačkih železnica i do 20 procenata, koriščenjem digitalne infrasturkture bez kreiranja novih linija, prenosi sajt „Arriva“.

U okviru šest tematskih inovativnih celina u oblastima infrastrukture, digitalizacije i tehnologije, trening programa za zaposlene, nabavke, putničkog i teretnog saobraćaja i infrastrukture, Nemačka železnica je predstavila više od 20 eksponata među kojima i Voz ideja (Ideas Train) sa duplim (double decker) vagonima realnih dimenzija sa sedištima za relaksaciju, mobilnim kancelarijama i pokretnim fitnes studiom.

Deutsche Bahn je sa kompanijom „Siemens Mobility“ potpisao na ovom sajmu sporazum o saradnji, sa ciljem da inovativni prototip Voza ideja u što kraćem roku krene da saobraća na regionalnim železničkim linijama u Nemačkoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор