U Minhenu počinje Sajam životne sredine i otpada

U Minhenu će od 14. do 18. maja biti održan jedan od vodećih međunarodnih sajmova za vodoprivredu, otpadnu vodu, upravljanje otpadom i sirovinama, “IFAT 2018”.

Korišćenje vodnih resursa, inženjering otpada i recikliranje sekundarnih sirovina spadaju među najaktuelnija pitanja i izazove današnjice u svetskim razmerama. Stoga je IFAT oformio globalnu interdisciplinarnu mrežu i razvio se u vodeći međunarodni stručni sajam za životnu sredinu i otpad.

Kao vodeća platforma za idustrijske inovacije, ova manifestacija učesnicima omogućava upoznavanje sa celokupnom industrijom u ovoj oblasti, od ponuđača sistema koji posluju na globalnom nivou, do visoko specijalizovanih srednjih preduzeća.

Više od 3000 izlagača predstaviće pionirske tehnologije u ovoj oblasti i na budućnost orijentisane inovacije, strategije i specifična rešenja koja omogućavaju odgovorno korišćenje raspoloživih resursa, kao i široku ponudu raznovrsnih usluga, najavljuje Nemačko srpska privredna komora (AHK).

Ovogodišnji IFAT obećava i jedinstveni prateći program posvećen razmeni mišljenja, otkrića, iskustva, znanja i vizija, sa inspirativnim i spektakularnim demonstracijama uživo, tokom kojih će profesionalna udruženja i operateri prikazivati kompleksne sisteme, mašine i specijalizovana vozila.

Na Sajmu u Minhenu će učestvovati i srpska kompanija “Alfa Laval”, koja će se predstaviti sa rešenjima iz oblasti tretmana otpadnih voda, uklanjanja mikro plastike, efikasnog tretmana mulja i ponovnog korišćenja vodnih resursa. Između ostalog, ova kompanija će prikazati i unapređenu verziju MBR membranskog modula za ponovno korišćenje toplote i optimizovanje proizvodnje biogasa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор