U Beogradu počinje Sajam nameštaja

Danas na Beogradskom sajmu počinje 55. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, na kome će se do 12. novembra predstaviti više od 520 izlagača iz 45 zemalja.

U najavi organizatora se ističe da će u fokusu ovogodišnje manifestacije biti kompanije posvećene dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja. Prema očekivanjima događaj bi trebalo da poseti oko 90.000 ljudi, a zbog povećanog interesovanja učesnika, izlagački prostor je ove godine proširen i na hale 7, 8 i 9.

Pored domaćih kompanija i poznatih brendova, na beogradski Sajam nameštaja dolazi i zapažen broj izlagača iz Nemačke, Italije, Turske, Slovenije, Rumunije, Švajcarske i drugih zemalja regiona i Evrope. Na manifestaciji će, takođe, biti promovisana i domaća drvna i industrija nameštaja, jer, kako se ističe u saopštenju, Srbija poseduje kvalitetnu sirovinsku bazu, očuvane prirodne resurse i dobar kvalitet izrade.

Posetioci će tokom Sajma moći da pogledaju i Izložbu mladih dizajnera, koja će okupiti mlade i perspektivne autore, a vrhunac manifestacije biće oličen je u nagradi „Zlatni ključ“ koju internacionalni žiri dodeljuje najuspešnijim izlagačima za 2017. godinu.

U sklopu pretećeg programa, na sajmu će biti organizovani i „Design Talks“, razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja Sajma, a ugostiće veliki broj uglednih govornika iz celog sveta.

Istovremeno sa ovim događajem, u halama 5 i 9 održaće se i 55. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, pa organizatori očekuju da se na Beogradskom sajmu okupi više od 13.000 stručnjaka iz oblasti drvne industrije i proizvodnje nameštaja, ali i dizajnera koji će svoje proizvode izložiti na više od 60.000 kvadratnih metara prostora.

Više informacija o ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije može se naći na sajtu organizatora: http://sajamnamestaja.rs.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор