Beograd upalio novogodišnju rasvetu

U Beogradu je, jedan dan nakon svetlosno – tehničkih proba, sinoć uključena novogodišnja dekorativna rasveta na 81 gradskoj lokaciji.

– Beograd će zasijati u punom sjaju i tako dočekati novogodišnje praznike. Spremamo spektakularan doček Nove godine i očekujemo još veći broj turista nego prošle godine. Zato nam je važno da Beograd bude i lepo ukrašen – izjavio je juče gradonačelnik Siniša Mali.

On je objasnio da je novogodišnja rasveta postavljena na oko 30 novih lokacija koje prošle godine nisu bile ukrašene, a da će se sredinom ovog meseca započeti i sa postavljanjem rasvete po opštinama izvan samog centra grada, prenosi agencija „Tanjug“.

U saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda se navodi da će ove godine biti dodatno dekorisane i gradske lokacije na kojima je nedavno rađena rekonstrukcija, kao što je Trg Slavija, kao i da je ove godine svuda postavljena LED rasveta, zbog čega će biti potrošeno 60 posto manje električne energije nego prošle godine.

– Želimo da u novogodišnju rasvetu svake godine investiramo sve više, kako bismo imali i što veću zaradu od turizma. Zato smo i ove godine, kao i prošle, kupili nove ukrase, a sa tim ćemo nastaviti i ubuduće. Prošle godine smo za novogodišnje praznike od turizma zaradili 21 milion eura, a sada očekujemo još veću zaradu, tako da je ovo u stvari investicija u turizam i lepši Beograd – rekao je gradonačelnik.

Mali je najavio da će se u okviru “Beogradske zime” programi održavati na nekoliko lokacija u centru grada, svakog vikenda počev 1. decembra, a da će od 15. decembra programi biti održavani svakoga dana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор