Sutra u Bonu počinje konferencija o klimi

U Bonu se od sutra do 17. novembra održava konferencija o klimi (COP23), na kojoj će se raspravljati o idejama i rešenjima za prilagođavanje klimatskim promenama, kao i o smanjenju bede u svetu i ulozi medijskog informisanja javnosti o kompleksnim pitanjima iz ove oblasti.

Ove godine konferencijom će po prvi put predsedavati Fidži, a Nemačka je, kao domaćin, za organizaciju događaja izdvojila 117 miliona eura, dok je Grad Bon izgradio na obali Rajne šatorski grad za 25.000 učesnika iz celog sveta, na prostoru veličine osam fudbalskih terena, piše „Dojče vele“.

Na konferenciji, podržanoj od strane nemačkog Ministarstva inostranih poslova i Evropske unije, učestvovaće predstavnici svetskih medija, međudržavni eksperti, političari, naučnici i preduzetnici iz celog sveta, koji će na “Dojče vele – globalnom medijskom forumu” tragati za rešenjima zajedničkih problema.

Organizatori događaja poručuju da „ko radi za budućnost, mora misliti umreženo i u globalnim dimenzijama“. U širenju informacija o klimatskim promenama mediji imaju centralnu ulogu, slažu se i struka i nauka i politika, uz ocenu da, upravo zbog toga, definisanje i realizacija medijskih zadataka predstavlja veoma važan projekat.

„Složena pitanja klime mediji treba da objasne na razumljiv način, bez narušavanja suštine sadržaja i bez dramatizovanja situacije, ali uz pobuđivanje interesa javnostu“, ističu eksperti iz ove oblasti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор