Sa vaučerima ostvareno 60.000 noćenja

made-in-germany-rs-turisticka-organizacija-srbije

Po rečima premijera Aleksandra Vučića, Srbija beleži porast broja turista od 12,7 procenata, dok je samo kroz kampanju “Moja Srbija” i uz pomoć vaučera ostvareno 60.000 noćenja domaćih turista, što dokazuje uspešnost te kampanje.

Vučić je naglasio da je rast broja turista veoma značajan za Srbiju i precizirao da je taj porast stranih gostiju registrovan u svim turistickim mestima, dok je porast domaćih naročito uočljiv u planinskom i banjskom turizmu.

– To je od ogromnog značaja za Srbiju. Mnogi su potcenjivali našu kampanju ”Moja Srbija”, ali smo uspeli da podelimo 11.760 vaučera za 60.000 noćenja. Sledeće godine očekujemo da to bude još intenzivnije – rekao je Vučić u Smederevu na berbi grožđa, gde je bio domaćin članovima diplomatskog kora, prenosi agencija „Tanjug“.

On je takođe najavio da će vlada nastaviti da radi na razvoju turizma i turističkih sadržaja, jer sve to ozbiljno utiče na boljitak naše ekonomije rast BDP-a. Kako je naglasio, “Srbija će nastaviti sa svojim pozitivnim razvojem i više neće ulaziti u recesiju”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор