Lukovska banja popunjena do novembra

made-in-germany-rs-lukovska-banja

Svi smeštajni kapaciteti u Lukovskoj banji kod Kuršumlije ove sezone su rezervisani sve do kraja oktobra.

Direktor Žarko Đurić navodi da Lukovska banja svake godine beleži sve veći broj domaćih i inostranih turista, a ove sezone su, pored toga što su rezervisani svi smeštajni kapaciteti u hotelima “Jelak” i “Kopaonik”, do kraja oktobra rezervisani i svi privatni objekti u banji.

– Do kraja oktobra ove godine biće ostvareno oko 70.000 noćenja u dva hotela, dok će u privatnim smeštajima biti ostvareno oko 20.000 noćenja. Ono što privlači turiste da ovde dođu je netaknuta priroda u okolini banje, ali i u samoj banji. Ispunili smo sva očekivanja turista i obezbedili sve moguće sadržaje za razne profile gostiju. Kako medicinski deo, tako i sportski, rekreativni i ostalo – objasnio je Đurić za agenciju „Beta“.

Po njegovim rečima, pored domaćih turista koji su unapred rezervisali smeštaj u banji, veliki je broj i inostranih gostiju koji će doći organizovano u grupama, ali i pojedinačno. Kako dodaje, nešto malo slobodnih mesta očekuje se samo u drugoj polovini avgusta.

Lukovska banja i Prolom banja posluju u sastavu kuršumlijskog turističkog preduzeća “Planinka”. U proteklih nekoliko godina obe ove banje ostvaruju najveću posećenost u odnosu na sve ostale banjske centre u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор