Poljoprivrednicima isplaćeno 2,3 milijarde din.

made-in-germany-rs-njiva

Poljoprivrednicima širom Srbije u martu i aprilu je preko nadležne Uprave za agrarna plaćanja uspešno isplaćeno ukupno 2,3 milijarde dinara subvencija, iako je posao realizovan za vreme preseljenja sedišta Uprave iz Šapca u Beograd.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, od donošenja Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u ovoj godini, u prethodna dva meseca Uprava za agrarna plaćanja je obradila blizu 20.000 zahteva i isplatila 2,3 milijarde dinara, prenosi agencija „Tanjug“.

Po osnovu Pravilnika o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko, od pomenutog iznosa samo je tokom aprila bilo isplaćeno 335.357.568 dinara. Istovremeno je po osnovu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla isplaćeno 323.697.000 dinara, a po osnovu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov svinja 174.123.000, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор