Knaufov „Urbanscape zeleni krov“ u Zemunu

made-in-germany-rs-urbanscape-zeleni-krov

Kompanija „Knauf Insulation“ postavila je prošle nedelje na poslovnoj zgradi u Zemunu „Urbanscape zeleni krov“, predsatavljajući na taj način revolucionarno urbanističko rešenje za ozelenjavanje krovova.

Na delu ravnog krova poslovne zgrade u Zemunu, stručnjaci ove kompanije postavili su „Urbanscape zeleni krov“ pred dvadesetak eminentnih stručnjaka iz oblasti arhitekture, industrije ravnih krovova, pejzažne arhitekture i ozelenjavanja, prenosi „eKapija“.

Izradi zelenog krova prethodila je prezentacija Urbanscape zelenih rešenja, koja su testirana u Kuvajtu i Izraelu, a predstavljen je i novi P.E.T. alat (Performance Evaluation Tool), koji vrši poređenje ravnog krova sa i bez „Urbanscape“ rešenja.

Urbanscape zeleni krovovi pripadaju tipu ekstenzivng zelenog krova, a tržištu se isporučuju u dva podtipa, „Big Scape“ i „Modular“.

„Big Scape“ slojevi sastavljeni su od protivkorenske membrane, drenažnog sloja, supstrata od kamene vune i prekrivača od mešavine seduma. Prodaju se u rolnama i postavljaju se jedan po jedan.

„Modular“ je vrsta krovne obloge od već formiranih modula dimenzija 50×50, sastavljenih od drenažnog sloja, supstrata od kamene vune i prekrivača sa mešavinom seduma, i postavljaju se na postojeću protivkorensku membranu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор