Spremno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji u 2020.

Svi građani Srbije kojima se pruža mogućnost da na odmor na neku destinaciju u našoj zemlji odu uz popust od 5.000 dinara, za dobijanje turističkog vaučera mogu da se prijave na šalteru najbliže Pošte, već prvog radnog dana nove 2020. godine.

Ovo je peta godina zaredom kako vlada građanima dodeljuje turističke vaučere, a ovu pogodnost do sada je iskoristilo gotovo 400.000 ljudi. U prošloj godini svih emitovanih 100.000 vaučera bilo je preuzeto već do aprila, zbog čega je vlada odobrila još dodatnih 20.000 vaučera, koji su takođe „planuli“ već do kraja istog meseca.

Pravo na dobijanje vaučera, kao i do sada, imaće penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po osnovu palog borca, ratni vojni invalidi, civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, prenose Večernje novosti.

Pravo na dobijanje vaučera građani mogu ostvariti samo po jednom od navedenih osnova, u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta, u trajanju od najmanje pet noćenja. Vaučer se ne može koristiti na teritoriji Beograda i Novog Sada i njime se ne mogu plaćati hrana, piće, boravišna taksa, zdravstvene i druge usluge, već samo usluga smeštaja.

Na početnoj listi ugostiteljskih objekata koji će u ovoj godini primati vaučere, za sada se nalaze 43 hotela, apartmana i drugih kategorisanih objekata, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će ovu listu ugostitelja ažurirati jednom nedeljno, uz očekivanja da će se na njoj u narednom periodu naći čak 1.500 ugostiteljskih objekata.

Na listi je trenutno najviše smeštajnih objekata iz Sokobanje i sa Zlatibora, a svoje kapacitete su ponudili i ugostitelji sa Tare, Kopaonika, Divčibara, Palića, Zlatara i Srebrnog jezera, kao i iz Vrnjačke Banje, Banje Koviljače, Ribarske banje, Mionice, Knića, Kragujevca, Gornje Trepče.

Građani koji ostvaruju pravo na korišćenje vaučera, obavezni su da na šalterima „Pošta Srbije“ podnesu prijavu najkasnije 30 dana pre početka realizacije ugovorenog aranžmana. Vaučeri će moći da se koriste isključivo u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja, zbog čega će ime ugostiteljskog objekta biti odštampano na samom vaučeru.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор