Prijavite se za turističke vaučere!

made-in-germany-rs-vaucer

Ministarstvo trgovine je na svom sajtu objavilo listu 234 ugostitelja, ugostiteljskih objekata i hotela u kojima će tokom ove godine biti moguće rezervisati boravak i iskoristiti vaučere za subvencionisano korišćenju usluga smeštaja.

Ministarstvu se od početka akcije 15. decembra prijavilo ukupno 234 ugostitelja, najviše iz Vrnjačke banje, Ribarske banje, Sokobanje, sa Zlatibora i Kopaonika. Ugostitelji će na listu moći da se prijavljuju cele godine, a ona će biti ažurirana svakog meseca, prenose srpski mediji.

Svi zainteresovani građani iz kategorija obuhvaćenih Uredbom, moći će da se prijavljuju za vaučere do 15. oktobra 2016. na šalterima JP “Pošta Srbije” u celoj zemlji. Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalni iznos koji neko može koristiti tokom odmora u ugostiteljskim objektima sa liste. Postupak prijavljivanja je isti kao i prošle godine, odnosno građani uz zahtev treba da prilože i rezervaciju smeštaja, koju izdaje ugostitelj.

Na osnovu Uredbe o podsticanju razvoja domaćeg turizma intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Srbiji kroz šemu vaučera, u periodu od 6. jula do 15. oktobra prošle godine prijavilo se ukupno 14.087 građana, od čega 58,94 posto penzionera, 29,57 posto zaposlenih čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 10,19 posto nezaposlenih i oko 2 posto građana iz ostalih kategorija.

Za nešto više od tri meseca trajanja ove akcije, u domaćem turizmu je zahvalhujući ovoj meri ostvareno ukupno 118.625 noćenja, a najveće interesovanje bilo je za boravak u Prolom banji, Sokobanji, Vrnjačkoj banji, Lukovskoj banji, na Kopaoniku i Zlatiboru. Prosečna dužina boravka bila je osam i po noći, iako je najmanje pet noćenja bio uslov za rezervisanje vaučera.

Lista korisnika vaučera ove godine je proširena i na inostrane penzionere, odnosno naše građane koji primaju inostrane penzije, ali i na nosioce registrovanih poljoprivrednih domaćinstava. Uslovi za dodelu vaučera su isti, odnosno da ostvareni mesečni prihod ne prelazi 60.000 dinara, i da se može rezervisati najmanje pet dana smeštaja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор