Država preuzela i kruševački i užički aerodrom, sledeći je borski

Nakon niškog aerodroma “Konstantin Veliki” i kraljevačkog “Morava”, sada su u vlasništvo Republike Srbije prešli i kruševački aerodrom “Rosulje” i užički “Ponikve”, a u planu je da se isto uradi i sa aerodromom u Boru.

Nakon potpisivanja ugovora o preuzimanju, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je poručila da država nastavlja sa praksom da se, pored ulaganja u beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, nastavi sa podizanjem i drugih aerodroma u našoj zemlji.

– Jasno se pokazalo da je mnogo jednostavnije i bolje kada smo u prilici da pod okriljem jednog preduzeća “Aerodromi Srbije” obezbedimo dovoljna finansijskih i drugih sredstava kako bismo mogli da uložimo u male aerodrome – izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je objasnila da će država na ovaj način omogućiti lokalnim samoupravama da, pored razvijenih puteva i pruga, mogu da imaju i razvijene male aerodrome, koji su se pokazali kao potrebni u svakom delu Srbije.

– Aerodrom kod Kruševca čeka oslobađanje industrijske zone i već ove godine smo obezbedili sredstva u budžetu Aerodroma Srbije za investiranje. U užički aerodrom ćemo u nekoliko faza uložiti najmanje 10 miliona eura, a po procenama i blizu 20 miliona, kako bi takođe postao razvijen aerodrom, pre svega, za turizam – rekla je Mihajlovićeva i izrazila očekivanje da će uskoro isto biti urađeno i sa borskim aerodromom.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je potvrdio da im je od Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Republike Srbije već stigao dopis u kojem se predlaže da se borski aerodrom “Bor” preda na upravljanje državi Srbiji.

– To je jako dobro za nas i najbolji način da se aerodrom stavi u funkciju. Siguran sam da će pod krilima Aerodroma Srbije borski aerodrom imati dobru perspektivu. Očekujemo da će na jednoj od narednih sednica Skupštine grada biti doneta odluka po kojoj će se aerodrom dati državi na upravljanje, nakon čega bi u narednim godinama usledilo investiranje u njegov razvoj – rekao je Milikić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор