Avion iz Minhena prvi sleteo na Aerodrom Čenej

Na novosadski Aerodrom Čenej 13. avgusta u 9:30 sati sleteo je prvi avion na direktnom međunarodnom letu iz Minhena, čime je ova vazdušna luka i zvanično otvorena za saobraćanje aviona koji mogu da slete na travnati teren i imaju do 20 putničkih mesta.

Prema rečima predsednika Aero-kluba Novi Sad Dragoljuba Samardžića, pre nego što je čenejski aerodrom ispunio uslove za saobraćanje manjih aviona, svi letovi su išli preko Batajnice i aerodroma Nikola Tesla.

– Uspeli smo sa uradimo sve ono što je bilo potrebno u pripremi ovakvog leta. Napravili smo dve kancelarije, gde će boraviti i raditi policija i carina, organizovali smo gorivo i prijem putnika – istakao je Samardžić, a prenosi novosadski Dnevnik.

Prvim avionom koji je sleteo na novosadski aerodrom doputovao je Klaus Herpel, direktor nemačke firme Maminger, koja se u Gospođincima bavi poljoprivredom i preradom povrća. Pilot Kurt Blendiger je nakon spuštanja rekao da je pista dovoljno duga i da nije imao nikakvih problema pri sletanju.

– Ovo je od velikog značaja za našu kompaniju. Put je veoma dugačak i automobilom je potrebno 10 ili 12 sati. Ukoliko idemo avionom, iz Minhena do Novog Sada nam sada treba smo dva sata – istakao je Herpel.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор