Gde da se uključite na novu deonicu auto-puta Miloš Veliki?

Danas je u promet zvanično puštena druga deonica auto-puta Miloš Veliki, od Obrenovca do Ljiga, duga 62,7 kilometara, koja će putovanje od Beograda do Preljine kod Čačka, uz maksimalnu brzinu od 130 kilometara na čas, skratiti za još pola sata.

Ukoliko krećete iz Beograda put Čačka, a želte da idete auto-putem, potrebno je da prvo stignete do Obrenovca, što se može izvesti preko Umke i Bariča, ali i preko malog mosta koji vodi od Surčina do Zabrežja.

Na novi auto-put možete se uključiti iza Bariča kod gradilišta za most preko reke Save u mestu Mislođin, a nekoliko kilometara dalje nalazi se i naplatna rampa, gde za putarinu do Čačka treba izdvojiti ukupno 420 dinara.

– Ovu deonicu čine petlje Ub, Lajkovac i Ljig, četiri naplatne rampe, tri bočne i jedna čeona kod Obrenovca, a tu su i već izgrađeni parkinzi i odmarališta za putnike. Posle Obrenovca, sledeća rampa i uključenje nas očekuju u Ubu, gde se nalzi i velika petlja. – najavio je Nebojša Pavlović, savetnik ministra saobraćaja.

Od Uba auto-put dalje vodi do Lajkovca gde se takođe nalazi naplatna rampa i isključenje, a naredno veliko isključenje nalazi se u Ljigu, dokle se i proteže nova deonica puta, koja se završava sa tunelom „Brančići“. Od Ljiga put nastavlja već poznatom deonicom do Preljine kod Čačka, na kojoj se još jedno isključenje nalazi u Takovu.

– Nova trasa je vrlo udobna i lepa za vožnju. Vrlo je bezbedna. Potrudili su se i projektanti i izvođači i mi kao nadzorni organ da se do kraja sve ispoštuje, pre svega u cilju bezbednosti učesnika u saobraćaju – poručila je Svetlana Milinski iz nadzornog tela koje je kontrolisalo radove na deonici Koridora 11.

Vozači koji imaju uređaj za elektronsku naplatu putarine moći će da ga koriste i na ovoj deonici auto-puta, a samo je dovoljno da ga na vreme dopune dovoljnom količinom novca kako bi putovanje bilo što brže i bez zastoja, poručuju iz JP Puteva Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор