Vrednost bitkoina skočila na 32.307 eura

Kao vrhunac konstantnog rasta vrednosti tokom 24 sata, bitkoin je na najvećoj berzi kripto valuta Bajnens juče dostigao 32.307,13 eura, što je rast vrednosti od čak 12,49 posto i najviši nivo od maja 2022. godine, prenosi CNBC.

– Glavni katalizator koji je pokrenuo takozvanu božju sveću, odnosno nagli drastični rast vrednosti bitkoina, bile su likvidacije na tržištu fjučera sa kratke pozicije u iznosu od 167 miliona dolara. Ovakav rast verovatno niko nije očekivao – objasnio je analitičar Rajan Razmunsen.

U odnosu na početak ove godine, vrednost bitkoina je porasla za gotovo 110 posto. Ukupan jučerašnji obim trgovine bitkoinima iznosio je 16,79 milijardu eura. Indeks straha i pohlepe (Fear and Greed Index), vezan za bitkoin, juče se nalazio na nivou 66, odnosno u kategoriji „pohlepa“, prenosi agencija Tanjug.

Na talasu rasta vrednosti bitkoina, i vrednost itirijuma (ETH) juče je porasla za 8,68 posto, na 1.708,56 eura, dok je vrednost bajnens koina (BNB) porasla za 4,73 posto, na 215,54 eura. Inače, juče se najviše trgovalo bitkoinom (BTC), itirijumom (ETH), riplom (XRP), solanom (SOL) i bajnens koinom (BNB), dok su najveći rast vrednosti postigle kripto valute MINA, POLYX i UNFI.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор