„Turistički cvet“ uručen najboljima

made-in-germany-rs-turisticki-cvet

Povodom svetskog dana turizma, 27. septembra, u Srbiji je danas u pet kategorija svečano dodeljeno sedam „Turističkih cvetova“, koji su najviše domaće priznanje u ovoj oblasti.

Na ovoj svečanosti dodeljena su i dva specijalna priznanja, kao i prestižno priznanje za „Izuzetnu destinaciju Evrope“ (EDEN 2015), prenosi agencija „Tanjug“.

„Turistički cvet“ je ove godine uručen Turističkoj organizaciji Opštine Knjaževac, „Nišvil“ džez festivalu, agenciji „Taraturs“, beogradskom hotelu „Moskva“, turističko-rekreativnom centru „Momčilo Čeković“ iz Koštunića, Regionalnoj razvojnoj agenciji „Zlatibor“ iz Užica i direktoru Narodnog muzeja u Zaječaru Bori Dimitrijeviću.

Priznanja su podeljena u pet kategorija: turistička organizacija, turistička manifestacija, receptivna turistička agencija, ugostiteljski objekat za smeštaj, i organizacija ili pojedinac zaslužan za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga u Srbiji.

Istraživačka stanica „Petnica“ i ekološki centar „Radulovački“ dobitnici su specijalnih priznanja, dok je na konkursu za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji pobedila Opština Pirot.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор