„Truck lite Europe“ stipendira srpske studente

made-in-germany-rs-truck-lite

Nemačka kompanija za proizvodnju auto-delova „Truck lite Europe“, koja će sledeće godine graditi fabriku u Ćupriji, raspisala je konkurs za stipendiranje srpskih studenata, a konkurs je otvoren do 10. decembra.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Opštine Ćuprija, reč je o konkursu za stipendiranje školovanja na Visokoj školi strukovnih studija (bačelor) u Nemačkoj, u trajanju od tri do tri i po godine, prenosi agencija „Tanjug“.

Na konkurs kompanije „Truck lite“ mogu da se prijave svi koji su završili četvorogodišnju srednju školu i zainteresovani su za tehniku, a prednost pri konkurisanju predstavlja dobro poznavanje nemačkog ili makar engleskog jezika. Takođe, uslov je i da kandidati ne treba da budu stariji od 25 godina, a sve troškove školovanja snosiće nemačka kompanija.

Kratku biografiju i motivaciono pismo kandidati treba da pošalju Michaelu Schmidtu, na mejl adresu: schmidt@neast.eu, ili na mejl adresu: tuck-lite@cuprija.rs, saopštila je nemačka kompanija na sajtu opštine Ćuprija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор