Nemci ponovo traže naše medicinske tehničare

made-in-germany-rs-mladi-lekari

Nacionalna služba za zapošljavanje oglasila je slobodna radna mesta za medicinske tehničare iz Srbije za rad u SR Nemačkoj kod poslodavca „APD“, Ambulante Pflegedienste Gelsenkirchen GmbH, iz grada Gelsenkirchena u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Nemačka klinika traži da zaposli asistente na poslovima zdravstvene nege, koji imaju završenu srednju medicinsku školu, opšteg ili pedijatrijskog smera. Posebna znanja i veštine koje kandidati treba da poseduju jesu: položen stručni ispit za medicinske radnike, obavezno znanje nemačkog jezika, na minimalno B 1 nivou prema Evropskom referentnom okviru (poželjno je dostaviti sertifikat), položen vozački ispit, a poželjno je i znanje rada na računaru u programima „Word“ i „Excel“. U oglasu se navodi i da nije neophodno da kandidati poseduju prethodno radno iskustvo.

Vrsta radnog odnosa je na određeno vreme do 12 meseci na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome, uz mogućnost angažovanja na neodređeno vreme nakon nostrifikacije diplome, na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika. Poslodavac snosi troškove prevoza od Srbije do Nemačke, troškove zdravstvenog pregleda i troškove izdavanja radne dozvole, a visina bruto zarade iznosi 1.950 eura.

U dokumentaciju koju kandidati treba da prilože spadaju: radna biografija (CV), fotokopija diplome završene škole i fotokopija uverenja o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike, a ova dokumenta treba dostaviti na srpskom jeziku. Konkuriše se tako što kandidati, evidentirani kao nezaposlena lica u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, potrebna dokumenta dostavljaju nadležnoj filijali NSZ u kojoj su prijavljeni, lično ili poštom, na adresu filijale, sa naznakom „Za zapošljavanje radnika u SR Nemačkoj na poslovima asistenta zdravstvene nege“. Kandidati koji nisu evidentirani kao nezaposlena lica u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, potrebnu dokumenta dostavljaju poštom, na adresu: Nacionalna služba za zapošljavanje, Migracioni servisni centar, Koste Abraševića 10, Beograd, sa naznakom „Za zapošljavanje radnika u SR Nemačkoj“. U oglasu je naznačeno i da nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana.

Za sve dodatne informacije o ovom konkursu, zainteresovani kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ ili pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301 (poziv je besplatan). Detaljne informacije o uslovima rada kandidati će dobiti na razgovoru sa poslodavcem, a o mestu i terminu održavanja razgovora kandidati koji uđu u uži izbor, biće obavešteni putem telefona. Rok trajanja konkursa je do 12.11.2014. godine.

Adrese i kontakti migracionih servisnih centara NSZ:

Migracioni servisni centar Beograd
NSZ, Filijala Beograd, Koste Abraševića 10
Tel: 011 2416 836, 2407-730

Migracioni servisni centar Niš
NSZ, Filijala Niš, Ratka Vukićevića 3
Tel: 018 501 213

Migracioni servisni centar Novi Sad
NSZ, Filijala Novi Sad, Alberta Tome 2
Tel: 021 4885 556, 4885 549

Migracioni servisni centar Novi Pazar
NSZ, Filijala Novi Pazar, Šabana Koče 18
Tel: 020 33 00 47
Migracioni servisni centar Kruševac
NSZ, Filijala Kruševac, Balkanska 33
Tel: 037 41 25 31

Migracioni servisni centar Kraljevo
NSZ, Filijala Kraljevo, Cara Dušana 78
Tel: 036 30 20 29

Migracioni servisni centar Bor
NSZ, Filijala Bor, 7. Juli 29
Tel: 030 45 31 21, 45 31 23

Kompletan oglas može se preuzeti sa sajta Nacionalne službe za zapošljavanje: www.nsz.gov.rs

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

2 Komentara
  1. da li konkurs traje i sutra

  2. Informacija je da konkurs traje do 12.11. U vezi naknadne prijave i ostalih informacija vezanih za ovaj konkurs, zamolili bi Vas da se obratite nadleznoj filijali NZS

Оставите одговор