Nemci ponovo traže naše medicinske tehničare

made-in-germany-rs-mladi-lekari

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) objavila je novi oglas za zapošljavanje asistenata za zdravstvenu negu u SR Nemačkoj, kod poslodavca „Schuetz und Partner Career Service“ iz Gaienhofena.

Konkretno bi se radilo na određeno vreme do 12 meseci, u bolnicama u Berlinu, Dieburgu, Offenbachu i Freiburgu, na Odeljenju za intenzivnu negu do priznavanja diplome u Nemačkoj, a nakon nostrifikacije, na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika na istom odeljenju.

Potrebno je da kandidati imaju završenu srednju medicinsku školu kao medicinski tehničari ili medicinske sestre opšteg smera, 6 meseci radnog iskustva i položen stručni ispit za medicinske radnike, uz obavezno poznavanje nemačkog jezika na B 1 nivou prema Evropskom referentnom okviru.

Bruto zarada iznosi 1900 eura do priznavanja diplome, a nakon nostrifikacije 2300 eura, takođe bruto. Troškove prevoza od Srbije do Nemačke snosi poslodavac, kao i troškove izdavanja radne dozvole, a troškove izdavanja radne vize snosi izabrani kandidat.

U dokumenta za konkurisanje spadaju radna biografija (CV) na nemačkom jeziku u Europas formatu, fotokopija diploma završene škole (poželjno prevedena na nemački jezik i overena od strane sudskog tumača), kopija uverenja o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike (poželjno prevedena na nemački jezik i overena od strane sudskog tumača), sertifikat o stečenom znanju nemačkog jezika na B1 nivou, (Gothe instituta, OSD, DAF, TELC).

Kandidati koji su evidentirani kao nezaposlena lica u NSZ, dokumenta dostavljaju filijali NSZ u kojoj su prijavljeni, lično ili poštom, na adresu filijale, sa naznakom „za zapošljavanje radnika u SR Nemačkoj na poslovima asistenata za zdravstvenu. Kandidati koji nisu evidentirani kao nezaposlena lica u Nacionalnoj službi za zapošljavanje dokumenta dostavljaju poštom, na adresu: Nacionalna služba za zapošljavanje, Migracioni servisni centar, Koste Abrašević 10, Beograd, sa naznakom „za zapošljavanje radnika u SR Nemačkoj“. Nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana, navode u NSZ.

Za sve dodatne informacije o konkursu, kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ, ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301 (poziv je besplatan). Detaljne informacije o uslovima rada kandidati će dobiti u toku razgovora sa poslodavcem. O terminu održavanja razgovora kandidati koji uđu u uži izbor biće blagovremeno obavešteni putem e-maila i telefona. Konkursa je otvoren do 01.04.2015. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор