Novi oglas NSZ za rad u Nemačkoj

made-in-germany-rs-nsz

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) oglasila je slobodna radna mesta za rad u SR Nemačkoj, na poslovima asistenta za zdravstvenu negu, a za poslodavca „Seniorzentrum Roweland“ iz Hamburga.

Potrebno je da kandidati imaju završenu višu medicinsku školu ili visoku medicinsku školu opšteg smera, položen stručni ispit za medicinske radnike, obavezno znanje nemačkog jezika na minimalno B1 nivou prema Evropskom referentnom okviru, za šta je neophodno dostaviti sertifikat, kao i poznavanje rada na računaru u programima „Word“ i „Excel“. Radno iskustvo nije neophodno.

Vrsta radnog odnosa je na neodređeno vreme, na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome, a nakon nostrifikacije na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika. Visina bruto zarade iznosi 1.900 eura do nostrifikacije diplome, a 2400 eura nakon njene nostrifikacije. Troškove prevoza od Srbije do SR Nemačke snosi poslodavac, dok troškove izdavanja radne dozvole snosi kandidat.

Prilikom konkurisanja potrebno je priložiti: radnu biografiju (CV), diplomu završene škole (fotokopija), uverenje o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike (fotokopija) i sertifikat o poznavanju nemačkog jezika. Ova dokumenta treba dostaviti na srpskom jeziku.

Kandidati koji su evidentirani kao nezaposlena lica u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, dokumenta dostavljaju filijali NSZ u kojoj su prijavljeni, lično ili poštom na adresu filijale, sa naznakom „za zapošljavanje radnika u SR Nemačkoj na poslovima asistenta za zdravstvenu negu“. Kandidati koji nisu evidentirani kao nezaposlena lica u NSZ dokumenta dostavljaju poštom na adresu: Nacionalna služba za zapošljavanje, Migracioni servisni centar Beograd, Koste Abrašević 10, sa naznakom „za zapošljavanje radnika u SR Nemačkoj“. Nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana.

Za sve dodatne informacije o ovom konkursu kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ, ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301 (poziv je besplatan).

Detaljne informacije o uslovima rada kandidati će dobiti na razgovoru sa poslodavcem. O mestu i terminu održavanja razgovora kandidati koji uđu u uži izbor biće obavešteni putem telefona. Konkurs je otvoren do 07.02.2015. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор