Srpska industrija pametnih brojila među najboljima u svetu

Srpski proizvođači pametnih brojila već godinama unazad uspešno zadovoljavaju domaće potrebe, a kvalitet najsavremenijih uređaja proizvedenih u našoj zemlji poznat je i širom sveta, piše eKapija.

– Već 20 godina uspešno sarađujemo sa Elektrodistribucijom Srbije. Pametna brojila naših stručnjaka koja se izrađuju u fabrikama u Srbiji i Republici Srpskoj pokazala su se kao odlično rešenje u modernizaciji našeg elektroenergetskog sistema. Pored brojila, naša industrija pruža EPS-u podršku i na terenu, što je takođe od izuzetne važnosti za stabilnost elekroenergetskog sistema – naveo je direktor kompanije EWG Nenad Nikolić i poručio da su njihovi kapaciteti spremni da zadovolje i buduće potrebe razvoja srpske energetike.

Direktor preduzeća Sitel-Mikroelektronika Srđan Tepavac kaže da konstantno ulažu u razvoj i inovacije kako bi išli u korak sa svetskim trendovima. Prema njegovim rečima, tehnologija koju ugrađuju ne zastareva, a njihovi proizvodi nose potencijal za dalji razvoj funkionalnosti, čime se ostvaruje dodatna vrednost i za potrošače i za distributivne sisteme. Kvalitet njihovih brojila priznat je i globalno, budući da ih izvoze u Evropsku uniju, region Zapadnog Balkana i druge zemlje, kaže Tepavac i dodaje da neke od ovih projekata finansiraju međunarodne institucije, kao što su Svetska banka i EBRD.

– Ponosni smo na činjenicu da je Srbija jedna od retkih zemalja na svetu koja ima čak četiri proizvođača pametnih brojila. Angažovanjem lokalnih resursa doprinosimo razvoju Srbije i afirmišemo lokalne stručnjake. U domenu pametnog upravljanja potrošnjom, podržavamo nacionalne napore naše vlade i Ministarstva za energetiku u ostvarenju ciljeva u pogledu energetske tranzicije, povećanja energetske efikasnosti i smanjenja emisija CO2, kao i integrisanja obnovljivih izvora energije. U kontekstu svih trenutnih kriza na energetskom svetskom tržištu u pogledu proizvodnje i logistike, naše kompanije predstavljaju faktor stabilnosti i razvoja domaće elektoenergetike – kaže Igor Vujičić, direktor preduzeća Meter&Control.

Srpska industrija pametnih brojila predstavila je javnosti svoje proizvode na Sajmu energetike koji se održavao u Beogradu od 23. do 25. novembra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор