Srbija u jeku sezone muzičkih festivala

Na beogradskom Ušću sinoć je završen trodnevni festival Belgrade Music Week, koji je bio izuzetno dobro posećen, uglavnom od strane omladine. Festival se praktično nadovezao na tek završeni Belgrade Beer Fest, a već sledeće nedelje počinje novosadski EXIT.

Po oceni mnogih, Belgrade Music Week je bio rezervisan za najbolji provod, budući da je publika imala priliku da uživa u spektakularnim nastupima najpopularnijih izvođača savremenog urbanog zvuka. More posetilaca okupilo se na Ušću tokom tri dana festivala koji je pretvorio Beograd u prestonicu dobrog provoda i uspomena koje se večno pamte.

Kroz festivalske kapije već prve večeri prošlo je na desetine hiljada posetilaca, a brojke su se sledeća dva dana utrostručile. Beograd je i ovoga puta okupio različite generacije i ljubitelje novog i modernog zvuka i opravdao titulu ultimativne evropske party destinacije, piše b92.

Za ljubitelje piva i dobre muzike, Beograd je od 17. do 20. juna organizovao jubilarni 20-ti Belgrejd Bir fest, jedan od najvećih letnjih festivala u Srbiji, ali i u regionu. Ulaz je bio slobodan svakoga dana između 18 i 19 časova, a potpuno besplatan za mlade ispod 15 godina, ukoliko su u pratnji punoletne osobe, dok je kompanija Heineken Srbija ponovo organizovala besplatan gradski prevoz kroz tradicionalnu akciju „Društvo, ko vozi kući?“.

Na tri stejdža okupili su se neki od najpopularnijih izvođača iz Srbije, regiona i sveta, a pored šarolikog izbora muzike i dobrog piva, prisutni su imali priliku da uživaju i u brojnim aktivnostima koje su organizovane povodom obeležavanja jubileja od osnivanja Belgrejd Bir festa.

U susret jednom od najpoznatijih svetskih muzičkih festivala, novosadskom EXIT-u, organizatori su ove godine pripremili za sve vršnjake festivala, rođene 29. juna 2000. godine, posebnu nagradnu igru u kojoj će pobednik dobiti posebnu ulaznicu za ekskluzivne, tajne i VIP žurke, kao i za mesta na samoj bini, pa i na legendarnoj mts Dance Areni!

Ova ekskluzivna ulaznica lansiraće srećnog dobitnika u EXIT Univerzum, koji će na Petrovaradinskoj tvrđavi trajati od 6. do 9. jula, i osigurati da nastupi Prodigyja, Wu-Tang Clana, Skillexa, Erica Prydza, Alessa, Nine, Amelie, Indire, Viagra Boys i stotine drugih izvođača ostanu njihove najbolje rođendanske uspomene ikada!

Ali to nije sve od sezone muzičkih festivala. U međuvremenu, već 28. juna u Kragujevcu počinje Arsenal fest, tu je i sijeset manjih beogradskih i novosadskih festivala u julu, kao i u Loznici, Vršcu, Lučanima, Milanovcu, Kladovu, Čačku i Apatinu. Na Platou niške Tvrđave od 4. do 13. avgusta biće održan Nišville jazz festival, a u nastavku sezone muzički festivali nas očekuju i u Požegi, Subotici, na Divčibarama i u Aranđelovcu…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор