Mercedes uvodi u automobile AI platformu

Svom multimedijalnom sistemu MBUX, nemački proizvođač motornih vozila Mercedes-Benz dodaće AI platformu ChatGPT preko koje će vozač i putnici moći da dobiju relevantne odgovore na neka pitanja.

Naime, veštačka inteligencija je odjedanput svuda prisustna, pa je samo bilo pitanje dana kada će neka automobilska kompanija objaviti da je integrisala ChatGPT u svoj sistem infotainmenta, piše Revija HAK.

Mercedes će AI platformu za sada omogućiti samo u SAD, i to na ograničeno vreme i za posebnu klijentelu, a u okviru tromesečnog testa u kojem može učestvovati oko 900.000 vlasnika vozila sa MBUX sistemom.

Kako bi integrisali ChatGPT u svoj MBUX, korisnici će trebati samo da izgovore glasovnu komandu „Hej Mercedes, želim da se pridružim beta programu“ i dodatni softver će se odmah učitati preko bežičnog interneta.

ChatGPT platforma će korisnicima biti od pomoći ukoliko žele da dobiju odgovore na pitanja poput gde treba tražiti najbolja mesta za odmor, restorane i slično. Puno toga je već bilo dostupno preko MBUX-a, međutim u Mercedesu očigledno žele da vide da li njihove kupce zanima i nešto više…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор